Manchego is een halfharde kaas die een van de weinige halfharde kazen is die in Spanje wordt geproduceerd, en een van de weinige ter wereld die sinds de prehistorie het hele jaar door melk produceert.icial – 23 apr 2008
Vlees en melkproducten:
Iniesta is de naam van een kaas die wordt gemaakt van geitenmelk in de regio La Mancha in Spanje. Iniesta is zacht en romig, vol van smaak en een onderscheidend karakter door het hoge aantal vetringen die rond de kaas verschijnen. Elke ring is gemaakt van vet van de dij en het been van het dier.
Het vlees en de melk van het dier worden halverwege het kaasbereidingsproces met elkaar gemengd en vervolgens gestremd met limoen, citroensap, knoflook en vervolgens gezouten in water. Het resultaat is een zeer vochtige kaas die stevig in de mond aanvoelt. Iniesta werd oorspronkelijk geproduceerd als een Cazuela (merchandez) en wordt nu geproduceerd in andere delen van Spanje en is een populaire kaas voor tapas of uitgevoerd in kleine restaurants.
Jamon Serrano is een rauwe gemalen ham die een van de beste is die in Spanje wordt geproduceerd. Het is een dry-cured type Serrano met een kenmerkende smaak. De naam is ook een verwijzing naar de ham die uit de poten wordt geproduceerd (Jamon Iberico) en het varkensras (Jamon de la Mancha).
Deze unieke gedroogde ham is een uitstekende begeleider van zeevruchten en andere maaltijden en is een geweldig cadeau voor iedereen die graag eet en geniet van verfijnde gerechten.
En hoewel het in een mand met andere geschenken wordt verkocht, is het zeker niet de meest ongewone of extravagante mand in zijn soort.